Geçtiğimiz hafta Uber’in halka arzı sonrası oluşan yeni durumun yarattığı hayal kırıklığı sonrası akıllara daha önce de gelen şu soru geldi: Startup’lar için en iyi final gerçekten halka arz mı?
Ekonomi toprağında filizlenen yeni girişimler olan start-up’lar, hızla boy atıyor. Start-up’ların ekonomi ve girişimcilik için taşıdığı öneme vurgu yapan Çankaya Üniversitesi TTO Şirketleşme ve Girişimcilik Birimi Koordinatörü Dr. Begüm Şahin, “ekosistemin hızlı büyüyen çocuklarını” mercek altına aldı.
Geçen yıl aldıkları yatırımlar, attıkları adımlar, sektörlerine getirdikleri yeniliklerle dikkat çeken yerli girişimler arasından ön plana çıkan 10 tanesini hatırlayalım.
DGN Teknoloji ile Türkiye bilişim sektöründe çok önemli bir ‘data center’ yatırımına imza atan Bursalı genç ve başarılı girişimci Dağhan Uzgur, bu kez “yatırımcılarla startup’ları buluşturan” özgün bir girişimle iş dünyasının karşısına çıktı.
Workup Girişimcilik Programı üçüncü dönem demo day’de konuşmasını yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, girişimlere Maxis ile destek olacaklarını söyledi.
Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, tecrübe ve gözlemlerine dayanarak Avrupa ve ABD arasındaki farkları, büyük resimde Türkiye’nin yerini yazdı.
Bölgesel melek yatırım atağı nihayet başladı. GAP Melek Yatırım Ağı (GAP BAN) kuruldu. Türkiye’de ilk kez kalkınma ajansları, girişimci ve startup’ların finansman yol haritasında aktif rol oynamaya aday oldu…
On yıllarca diktatörlükle yönetilen ve uluslararası yaptırımlara uğrayan bir ülke olan Myanmar (eski adıyla Burma), şimdi küçük ama hızlı büyüyen bir teknoloji startup sahnesine ev sahipliği yapıyor.