Teknoloji ve güç hakkındaki bu derin konuşmasında yazar ve tarihçi Yuval Noah Harari faşizm ve milliyetçilik arasındaki önemli farkı ve verilerimizin birleştirilmesinin demokrasinin geleceği için ne anlama geldiğini açıklıyor.
Demokrasinin bozulduğunu düşünüyorsanız, işte size bir fikir, politikacıları rastgele seçilmiş insanlarla değiştirelim. Yazar ve aktivist Brett Hennig, çok çetin bir konuyu, kökleri eski Atina'ya uzanan, kalabalığın bilgeliği ve herkesin büyük yararına dengeli kararlar veren sıradan insanlara güvenmek olan, kura ile seçme demokrasisi veya hükûmet yetkililerinin rastgele seçimi hususunu anlatıyor.
Hukuk profesörü ve etik bilimci Nita Farahany beyin aktivitelerimizi deşifre edebilen, düşüncelerimizi açık eden bir teknolojiden ve bunların bizde yaratacağı hislerden bahsediyor. Peki bütün bunlar, hali hazırda yara almış mahremiyet hissimiz için ne anlama geliyor?
Çoğu şirket bir dizi kural bütününde faaliyet gösteriyor: zorunlu izinler, seyahat kuralları, standart mesai saatleri, yıllık hedefler. Peki şirket daha az kontrol daha çok güvene önem verirse ne olur? Netflix'in eski baş yetenek sorumlusu Patty McCord, bu işe özgü ezber bozan görüşlerini paylaşıyor.
Eğer karar vermekte zorlandığınız oluyorsa, bu konuşma sizin için. Bilişsel bilimci Tom Griffiths, karmaşık insan problemlerini çözmek için bilgisayarların mantığını nasıl uygulayabileceğimizi, doğru evi bulmaktan akşama hangi restorana gidileceğini seçmeye kadar tüm sorunlarda kullanılabilecek üç pratik karar verme stratejisiyle gösteriyor.
Anlam ifade etmeyen bir dünyada nasıl anlam ifade edebiliriz? Matematikçi Eugenia Cheng, beklenmedik noktalara bakarak olabileceğini söylüyor. Soyut matematik kavramlarını günlük yaşamlarımıza uygulamanın, bizleri öfkenin kökeni ve ayrıcalığın işlevi gibi konuları daha derinden anlamaya nasıl yönlendirebileceğini açıklıyor. Bu şaşırtıcı aracın, birbirimize anlayış göstermemize nasıl yardımcı olacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.
Ray Bradbury'nin hikayesi, kitapların yasaklandığı ve toplanıldığı, tek başına okumanın yasak olduğu bir dünyayı anlatıyor. Iseult Gillespie, distopik hikayeyi neyin klasik yaptığını inceliyor.
Gürültü araştırmacısı Mathias Basner, gürültünün insan sağlığı ve uyku üzerindeki etkisini, sessizliğin sesinden nasıl daha fazla faydalanabileceğini anlatıyor.
Yazar Tim Harford; Einstein, Darwin, Twyla Tharp ve Michael Crichton gibi yenilikçilerin, zihinlerini çapraz eğitime tabi tutarak ilham ve üretkenliklerini nasıl bulduklarını paylaşıyor.