Herkes sesini duyurmak istiyor. Herkesin diyeceği, paylaşacağı bir şeyler var. Gerçekten de Andy Warhol’un dediği gibi bir gün 15 dakikalığına herkes ünlü olacak.
Avrupa Parlamentosu, Avrupa ülkelerindeki içerik üreticilerinin ve gazetecilerin telif haklarını koruma yönünde önemli bir karar imza attı: Google, Facebook ve Wikipedia gibi internet devleri, içerik üreticilerine telif ödeyecek.
Makinalar tarafından üretilen haberler yükselişte. Muhabirler ve editörler şimdiden işten çıkarmaların sebebi olarak robot haberciliği sorumlu tutmaya başladı. Bloomberg bazı haberler için makina haberciliği kullanan şirketlerden birisi.
Avrupalı otoritelerin efsanevi İtalyan tenor Enrico CARUSO’ya taht adayı olarak gösterdiği sanatçı Can PULAT, “2020’de her sanatçının kendine ait radyosu ve TV kanalı olacak” dedi.
Juval Harari’nin 3. kitabı olan “21. Yüzyıl için 21 Ders”, Ağustos 2018’te ilk yayınlanmasından bu yana önceki 2 kitabı olan “Sapiens” ve “Homo Deus” gibi büyük ilgi görüyor.
Amerikan telekomünikasyon devi Comcast, televizyon sektöründeki gizlilik ve güvenlik problemlerine yönelik geliştirdiği Blockchain girişimi Blockgraph’in 2019 yılında hizmete başlayacağını duyurdu.
Geçtiğimiz yüzyıl, haber odalarında “alaylı ve mektepli gazeteciler”in kavgalarıyla geçti. Okullu gazetecilerin sayısının arttığı günümüzde ise, yalnızca içerik üretimine odaklanan klasik gazetecilik eğitiminin yeterli olup olmadığı sorgulanıyor.
Son günlerde medya üzerine başlayan “içeriklerin ücretsiz olması sektörü zor duruma düşürüyor” tartışmaları ne kadar sağlıklı? Çözüm yolları neler olabilir?