Akıllı tarım teknolojileri sayesinde verimlilik artarken üretimde hızlanıyor. Dünya nüfusu giderek artarken buna paralel olarak gıda ihtiyacı da büyüyor. 50 yıl içinde 10 milyar dolara ulaşması beklenen dünya nüfusunun beslenme sorununu çözebilecek şeyin akıllı tarım uygulamaları olduğu konusunda herkes hemfikir.
Tarımda büyük veri kullanımıyla aynı miktarda topraktan daha fazla ürün elde edilerek, artan nüfusla gelmesi beklenen gıda krizi engellenmeye çalışılıyor.
Türkiye tarım ve gıda sektörünün inovasyon yeteneklerini geliştirecek, tarım sektörünün teknoloji entegrasyonunu ve dijital dönüşümünü destekleyecek, ulusal ve küresel tarım ve gıda pazarlarında rekabet gücünü yükseltecek bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu, yeni nesil tarım işletmeciliğini ve güncel tarım uygulamalarını desteklemek üzere yeni bir eğitim programına başladı.
Blockchain’in en fazla hangi sektöre katkı yaptığı ya da yapacağı hakkında net bir yorum yapmak şu an için mümkün değil. Ancak tarımın ilk sıralarda olacağı kesin gibi…
Dünyayı değiştirecek şirketlere sahip olmak için ekoloji, ekonomi ve inovasyon kavramlarını bir arada düşünmemiz gerekiyor ve karşımıza bu noktada “ekonovasyon” yeni dünyanın terimi oluyor.
Dünyanın yakın geleceği gıda ve tarım teknolojileri üzerinde yeniden şekillenecek. Uzmanlara göre ülkeler vatandaşlarına yeterli ve sağlıklı gıda ürünleri ulaştırabildiği ölçüde başarılı ve güçlü sayılacak. İşte yeni tarım anlayışı ve çiftçilere sunulan fırsatlar