World Economic Forum tarafından yayımlanan ‘İşlerin Geleceği’ raporuna göre, önümüzdeki dört yılda, var olan 1 milyona yakın iş yok olurken 1,74 milyon yeni iş ortaya çıkacak.
Son yıllarda Gig Ekonomisi, çalışanlar ve şirketler için yeni bir gerçeklik halini aldı. Talep üzerine çalışan bir işgücü platformu olan Jobble tarafından derlenen istatistikler, Gig Ekonomisi’ndeki büyümeyi canlı bir şekilde gözler önüne seriyor.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) bünyesinde kurulan Çalışma Hayatının Geleceği Küresel Komisyonu, herkes için iyi ve sürdürülebilir iş fırsatları sağlayan bir gelecek için atılması gereken adımları geçen hafta yayınladıkları bir raporla kamuoyuna açıkladı. Komisyonun raporunu Özgür Kurtuluş değerlendirdi...
GE Türkiye Blog geniş kapsamlı “Geleceğin İş Gücü Nasıl Şekillenecek” yazı dizisine devam ediyor. Bu bölümde ise dijitalleşmeyle birlikte hangi yeni işlerin ortaya çıktığını ve çalışanların kendilerini geleceğe nasıl hazırlaması gerektiğini inceleniyor.
GE Türkiye Blog geniş kapsamlı “Geleceğin İş Gücü Nasıl Şekillenecek” yazı dizisine devam ediyor. Bu bölümde “Şirketler bu sürece nasıl adapte olacak?” ve “Yeni çağın kilit becerileri neler olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
GE Türkiye Blog'un geniş kapsamlı “Geleceğin İş Gücü Nasıl Şekillenecek” yazı dizisine devam ediyor! Yazı dizimizin bu bölümünde “Dördüncü Sanayi Devrimi hangi sektörleri nasıl etkileyecek?”, “Hangi sektörlerdeki çalışanlar yetkinliklerini daha fazla geliştirmek zorunda?” gibi sorulara cevap arıyor.
GE Türkiye Blog'un geniş kapsamlı “Geleceğin İş Gücü Nasıl Şekillenecek” yazı dizisi devam ediyor! Dördüncü Sanayi Devrimi’nin ezber bozan değişiklikleri tetiklediği günümüzde geleceğe hazırlanmak, çalışanlar için her zamankinden daha kritik. GE Türkiye Blog, bu nedenle geleceğin dünyasında oyunun dışında kalmamak için edinilmesi gereken temel yetkinlikleri araştırdı.
KPMG’nin gerçekleştirdiği “İnsan Kaynakları’nın Geleceği 2019” araştırması sonuçlarına göre İK yöneticilerinin üçte ikisi, firmalarının dijital çağa ayak uydurmak konusunda bir dönüşüm planı bulunmadığını söylüyor.
Dördüncü Sanayi Devrimi çağında dijitalleşme,yapay zekâ ve robotik gibi ileri teknolojilerin iş hayatındaki ezber bozan etkisi geleceğin mesleklerinde derin değişimler yaratıyor. GE Türkiye Blog, geniş kapsamlı dosyanın ilk bölümünde gelecekte hangi mesleklerin cazibesini artıracağını araştırdı.
İşbirliği ve dayanışma kaçınılmaz bir hale geldi. Kuruluşlar artık kendi kendine yeterli, bağımsız veya izole değiller - her zamankinden daha fazla iç içeyiz.