Umberto Eco 1986’da kaleme aldığı bir yazısında: “Paranın dijital bir versiyonunu değil, dijital paranın olması gerektiği gibi yeni yapısını tasarlamalıyız” demişti. Paranın şekil değiştirmenin ötesine geçerek yeni bir yapıya kavuşması için hangi adımları atmalıyız? Bu adımlardan sonra para neye benzeyecek?
Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) üçüncü yıllık olağan çalıştayını gerçekleştirdi. Yapay zeka alanında çalışma yapan birçok kurumun liderlerini buluşturan çalıştayla, Türkiye’de özel sektörün yapay zeka devriminin tam ortasında olduğu görüldü.
Güney Kore’nin yerel her yayıncısını Queen’in haberine göre başkent Seul akıllı şehir girişimi kapsamında blockchain tabanlı kimlik kartları çıkarmaya hazırlanıyor.
Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde yönetim bir Avrupa Blockchain Enstitüsü açarak Blockchain teknolojisi üzerine derinlemesine araştırmalara yapacağını duyurdu.
ABD’nin Washington eyaleti kısa bir süre önce dağıtık defter teknolojisi ile ilgili elektronik bir kaydın durumunu tanıyan ve koruyan önemli bir yasa tasarısını geçirdi.
Blok zincirinin tedarik zinciri operasyonlarında büyük değişimlere yol açabileceği düşünülüyordu ancak birçok şirket teknolojiyi kullanmakta zorlanıyor.
BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi arasında 2010 yılından beri üniversite-sanayi işbirliği kapsamında devam eden seminerler dizisinde, bu kez “Fütürizm” genç mühendis adaylarına anlatıldı.