Rakamlar IoT cihazlarının son kullanıcı tarafında yükselişte olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle akıllı telefon satışlarının bu yükselişi daha da yukarıya taşıyacağını düşünmek mümkün. Peki, IoT’ye ilgi neden artıyor?
Nesnelerin İnterneti ve dijital dönüşüm, İstanbul’da düzenlenen Innovation Tour 2018'de masaya yatırıldı. Etkinlikte dijital dönüşümün beş temel aşaması da paylaşıldı.
Türkiye’nin önde gelen sektörlerinde dijital dönüşüm süreçlerine öncülük eden Advantech Türkiye, “Sektörel Uygulamalarda Gömülü IoT Platformları Çözüm Günü” ile sektördeki seçkin iş ortaklarını ve alanlarında uzman konuşmacıları bir araya getirdi.
Vodafone’un gerçekleştirdiği IoT Barometer araştırması, yöneticilerin, nesnelerin interneti olmaksızın gerçek anlamda bir dijital dönüşümün mümkün olmadığının farkında olduğunu gösteriyor.
Nesnelerin interneti, (Internet of Things – IoT) açma kapama tuşu olan her şeyi internete bağlama ve diğer bağlı cihazlarla iletişime geçirmeyi amaçlayan bir teknoloji. Bu aslında devasa bir ağ üzerinde tüm insanları ve akıllı/akılsız tüm cihazları birbirlerine bağlantı kurarak veri paylaşabilir hale getirmek anlamına geliyor.
Akıllı teknolojilerin gelişmesiyle her geçen gün büyüyen ‘nesnelerin interneti’ (IoT) pazarı 2025 yılında dünyada 92 milyar nesnelik büyüklüğe, Türkiye’de ise 343 milyonluk adete ulaşacak. Yeni nesil haberleşme teknolojileri geliştiren Sigfox, Türkiye’de ulusal bir IoT operatörü kurmak için yatırımcılarla görüşmelere başladı.
Web of Things’in kurucusu Vlad Trifa’ya göre, 5G verdiği sözleri yerine getirebilirse, nesnelerin internetini (IoT) yakında gerçek anlamda hayata geçirebilecek.
Otomasyon sektörünün öncü markası Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ilk IoT fuarı olma özelliğini taşıyan ve İTÜ IEEE’ye bağlı EESTEC İstanbul Yerel Komitesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen IoT Line Fair ’18 etkinliğine altın sponsorluk ile destek verdi. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, markanın Sanayi 4.0’a yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory hakkında bilgi verirken, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve robot teknolojilerinin geleceği konusunda da açıklamalarda bulundu.
Nesnelerin interneti ile ortaya çıkan potansiyelin henüz meyvelerinin toplandığını söyleyen Teleperformance Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uçbağlar, “Zamanla eğitimden telekoma kadar ezber bozan bir dönüşüme tanık olacağız” dedi.