Pensilvanya Üniversitesi araştırmacılarından Marc Miskin liderliğinde geliştirilen 4 ayaklı mikro robotlar, vücudun içinde doğrudan hedeflerine doğru yürüyebiliyor.
Robot teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalarla dünyada büyük ses getiren Boston Dynamics, bu kez Handle isimli robotunun yeni videosunu paylaştı. İşte Handle'ın izleyenleri fazlasıyla şaşırtan yeni görüntüleri...
Yemek yerken yardıma ihtiyaç duyan kişilere daha fazla bağımsızlık sağlamak için geliştirilen robot farklı gıdaları yedirmek için farklı stratejiler izliyor.
Boğaziçi Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Platformu, Türkiye’de ve dünyada robotik alanındaki gelişmeleri aralarında bu alanda çalışan akademisyenlerin ve şirket temsilcilerinin yer aldığı bir toplantıda masaya yatırdı.
Konya'da üretilen insansı robota yüz eklenip, mimik ve yürüme kabiliyeti artırıldı. Robotun, ayrıca, interneti ve tatma hariç 4 duyuyu kullanabildiği, yapay zeka sayesinde de insanları tanıyıp cevap verebildiği belirtildi.
Günümüzde insan ölümleriyle ilgili istatistiklerde henüz “Robotlar tarafından öldürüldü” gibi bir madde yok fakat üretime ve günlük yaşama katılan robot sayısının her geçen gün artması, “Ölüm sebebim bir robot olabilir mi?” sorusunu akıllara getirmeli.
Bilim insanları bir robota aşık olup onunla evlenmenin mümkün olup olmadığını tartışıyor. Robotlara yönelik cinsel istek duyan insanlar ise, dijiseksüel olarak adlandırılıyor. Kimi Asya ve Avrupa ülkelerinde ileri teknoloji ve yapay zeka, şimdiden insan hayatının en özel alanlarına girdiler bile. Peki yapay zeka ile evlilik ne kadar mümkün?
Robotların insanları yönetmesi için onları programlayacak, üretecek başka insanlara ihtiyaç duyuyor olması (şimdilik) yeni iş kollarının oluşmasını sağlayacak. Mekanik, elektronik, programlama, yapay zeka tasarım mühendisliği gibi yeni meslekler ortaya çıkacak, var olan endüstri 4.0 uyumlu mesleklerin ise yıldızı daha da parlayacak. Ülkeler ise vatandaşlarını kontrol altında tutabilmek için un, şeker ve yağdan daha fazlasını halkına vermek zorunda kalacak.
Frankfurt Havalimanı'nda kullanılan ve yol tarifi, müşteri hizmetleri eğitimi gibi görevleri yerine getiren robot Furhat, insanların dertlerini dinlemeyi amaçlıyor. Farklı kişilikler tercih edilebilen Furhat erkek ya da kadın, yaşlı veya genç, şakacı veya ciddi olabiliyor.